Frågor & svar!

Ja nu när läsarna ökar och ni kikar in här lite oftare så borde vi kanske svara på några frågor som ofta dyker upp.

"Hur kom ni på iden att köra musikaler/hur grundades ni?"
Svar: Det var väl egentligen på julafton 2007 som iden började växa. Emma (Gabriella) fick dvdn "high school musical 2" i julklapp och tvingade såklart Anton (Troy) att sjunga med henne. Efter någon vecka kom Anton med idén att sätta upp det som en musikal, fast utan dialog.
Så de började genast fråga runt bland kompisarna och vips så hade vi ett helt gäng med spralliga, talangfulla ungdomar. Det var inte alls tänkt att det skulle bli såhär stort utan "det bara blev så" brukar vi säga. Från början var det bbara menningen att vi skulle uppträda på ett barndisco. Haha
Men folk frågade efter oss och var nyfikna på oss, de ville också se. Så vi satte upp föreställningen som vanliga föreställningar.
Vi är iaf otroligt lyckliga över att vi har gjort den här drömmen till verklighet. 
Först hade vi inget namn utan alla sa bara "high-school-musical-gänget", senare kom namnet TheDanceSings till.

"Vad har ni gjort sedan ni bildades?" 
Svar: Vi har kört sång och dansuppträdanden ifrån High school musical 1 och 2 i Åtvidaberg 7 ggr vid olika tillfällen. Vi har också fått upträda på högstadieskolors elevkonserter som pausunderhållning.
Vi drog också till Kisa och körde där eftersom de hade frågat efter oss.
Sen i höstas var vi i Linköping och körde 2 föreställningar för nästan fullsatt publik båda gångerna.
Vi har gjort dans-och sångmedlyn och uppträtt på en 40-års fest.
Vi har också fått erbjudanden som vi tyvärr behövt tackat nej till, pga tidsbrist och liknande.
Nu har vi arbetat på vårat kommande projekt "high school musical 3" sen i februari 2009.

"Hur kommer det sig att ni endast tar 50 kr för biljetterna för en så pass välarbetad show?"
Svar: Det här är en fråga som vi har fått svara på många gånger om.
Vi gör inte det här för att tjäna pengar, isf skulle priset vara mycket högre. Utan vi gör det här eftersom vi tycker att det är så himla kul, vi brinner för det här. Och om det inte vore för att vi alla utbildar oss i skola/univeritet och det är så dyrt att sätta upp musikaler så skulle vi göra det på heltid.
Vi vill även att de som inte har jättebra med pengar ska kunna komma och kolla.
Syftet är alltså att underhålla barn och att vi ska ha kul. Tyvärr så kostar det en hel del med musikanläggning, lokalhyra, scenkläder, kuliseer osv därför måste man ta inträde.

"Hur hinner ni med träningar när ni går i skolan och hur ofta tränar ni?"
Svar: Tid är något som det finns alldeles för lite av, det skulle inte skada om dygnet var dubbelt så långt.
Som sagt, det är inte alltid en dans på rosor. Det är också väldigt olika vilken roll man spelar i musikalen, om man har en stor roll måste man lägga ner mera tid och tvärtom.
Här är en vanlig träningsvecka:
Måndag- den här dagen har vi gjort till våran "koreograferings-dag", oftast så är det Anton, Emma, Emelie, Jennie, Marcus och Hanna som deltar då. De andra kan dyka upp lite då och då om det är något de är osäkra på i de andra danserna.
Onsdag- Sångträning kl 17.00-18.00, dansträning kl 18.00-20.00.
Fredag- Dansträning kl 16.00-17.30, sångträning kl 17.30-18.00.
Söndag- Sångträning kl 17.00-18.00, dansträning kl 18.00-20-00
Under träningshelgerna har det blivit ca 13-18 timmars dans-och sångträning, även det varierar på hur stor roll man har.
Som ni ser är detta mycket tidskrävande med skolan, andra träningar, jobb osv.
Lärarna har varit väldigt förstående och tycker det är jättebra att vi hittar på något som aktiverar barn- och ungdomar. Även våra föräldrar har varit med och stöttat och varit till mycket stor hjälp då de hjälper till med marknadsföring, bokningar av lokaler , musikanläggning mm.
Men det skulle aldrig gått utan våran beslutsamhet och om vi inte hade velat det här så mycket.

"Känns det inte konstigt för Emma & Anton att spela kära eftersom de är syskon?"
Svar: Det är just det, vi spelar!
Fast det är klart att det känns jättekonstigt, vi kommer ju aldrig få det där lilla extra och det har tagit väldigt lång tid för dem att kunna hålla sig för skratt. Men man får helt enkelt gå in i rollen och låtsas att det är någon annan än sitt syskon (t.ex Vanessa Hudgens eller Zac Efron haha!).
Så svaret på frågan är: jo det är klart det är konstigt men man får gå in i rollen och göra sitt bästa. På scenen så är man så lycklig och full utav energi att man lätt kan få det se ut som att man är kär istället.

"Vad gör ni sekunderna innan ridån går upp?"
Svar: Första gången vi körde var några så nervösa att det nästan kom tårar. Andra var helt paralyserade och sa inget istället. Haha vi skrattar åt det nu!
Nu så blir det mera hysteriska hoppande, dels av förtjusning och dels av nervositet. Hjärtat bankar hårt för att göra sig hört och vi fokuserar på att peppa varandra. Försöker stressa ner och tar en sista klunk vatten innan vi kör järnet! Vi försöker omvandla nervositeten till energi!

"Vad är det roligaste/tråkigaste/jobbigaste med showerna?"
Svar:  Det roligaste är ju såklart att få visa det man har jobbat för så länge, att sjunga och dansa inför fullsatt publik och ta emot applåder, visslingar och skriva autografer. Sen är det ju superkul när någon känner igen oss när vi går på stan och att vi blir så pass uppskattade!

Det tråkigaste är ju avundsjukan som dyker upp titt som tätt. Dumma kommentarer osv. Det händer inte ofta men det har hänt någon enstaka gång vilket är tråkigt. Men det är bara att ignorera och fokusera på det som är bra istället. Det är bara slöseri med tid och energi att lyssna på en person som inte ens har sett oss sjunga/dansa och säger att vi är dåliga och borde ge upp och att vi är för gamla för det här. Vi säger bara, du blir aldrig för gammal för att göra det du älskar. 

Det jobbigaste är alla träningar, det är hur kul som helst och vi har verkligen jättekul tillsammans. Men vi kan inte neka till att det tar på krafterna. Det är mer jobb än vad ni kan tänka er. Bara marknadsföringen är jobbig eftersom det är så svårt att nå ut till alla.
Under själva showen så är klädombytena i stort sett det jobbigaste. Att bara ha några få minuter på sig att ta av och på kläderna, på med myggor eller få rätt mic. Det är alltid kaos i logen. Ni kommer få se bilder sen när vi kört på SagaTeatern.



Där hade ni lite frågor och svar, kom ihåg att om ni undrar något mera så är det bara att kommentera eller mejla oss på [email protected].


Ha det bra/ TDS!


               



Kommentarer
Postat av: paulina, MyBrothersSis@bdb



Tack anton för att du tippsa mig om att läsa det här inlägget!



ha det bra!



kram!

2009-10-22 @ 16:43:57
URL: http://pawos.blogg.se/
Postat av: linnea andersson

villken tid ska ni spela upp i åtvidaberg?

2009-11-01 @ 17:41:15

Skriv din kommenta här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback